Terrasse som ikke trenger vedlikehold

Terrasse som ikke trenger vedlikehold

Skal du bygge terrasse som nesten er vedlikeholdsfri, er termofuru fra Moelven et svært godt valg. Nyt sommeren og bruk minimalt tid til stell!

Å velge terrassebord i varmebehandlet tre har mange fordeler. Det krever nesten ikke vedlikehold og er et veldig bestandig materiale med høy finish

Tømrer Oskar Dahl i Stathelle har bygget en rekke hytter, hus og terrasser i og ved skjærgården ved Kragerø og har i de senere årene stadig oftere brukt vedlikeholdsvennlige materialer som varmebehandlet tre

– Ved siden av lite vedlikehold, er den største fordelen eksakt dimensjon. Dette er også materialer som står seg svært godt med tanke på vridninger, krymp og svell. Det egner seg derfor ekstra godt om man skal bygge terrasse i et landskap som krever mange sammenføyninger og tilpasninger til terrenget, forklarer han.

Flukter perfekt

Som eksempel viser han oss et stort og forseggjort terrasseprosjekt der han har lagt termofuru fra Moelven. Uteområdet rundt hytta ligger i all hovedsak i skrånende terreng, omgitt av fjell og svaberg. 

– Byggherren ønsket at uteområdet skulle utgjøre en helhet og gli naturlig inn i terrenget. Sammen med arkitekt og hytteeieren så vi derfor på hva som var teknisk mulig å gjøre, og begynte å tenke på egnede materialer, forteller Oskar Dahl.

Uteplassen har mange nivåforskjeller, med flere trapper og soner, og i tråd med byggherrens ønsker flukter terrassebordene perfekt mot fjellet.

– Å jobbe med terrassebord som har eksakt samme størrelse gjør selvsagt den jobben lettere. Termofuru er på millimeteren likt alle veier, poengterer tømreren som også berømmer finishen.

– Dette materialet har en fantastisk kalibrert finish.

Kilde Moelven: Terrassebord Termofuru varmebehandlet miljøvennlig

31.03.2020 12:18