NATURLIGE FARGEENDRINGER

Kährs

Kährs tregulv kommer i en rekke forskjellige stiler. Bortsett fra utseende, varierer tresorter også i holdbarhet, hardhet og hvordan de reagerer når de utsettes for normalt sollys.

Kährs gulv kommer i en rekke forskjellig stiler, alt fra silkeaktig, lys bjørk til dramatisk mørk jarrah. Bortsett fra utseende, varierer tresorter også i allsidighet, hardhet og hvordan de reagerer når de utsettes for normalt sollys. Trær utsatt for normalt sollys er gjenstand for fargeendringer.

Som med alle naturlige produkter laget av tre, forventes disse endringene og legger til skjønnhet og særpreg til gulvet. Hvis du flytter eller omlegger tepper og møbler regelmessig, unngår du tydelige linjer mellom de eksponerte og ueksponerte områdene på gulvet. Uansett hvilke arter du velger, kan du være trygg på at det har vært bærekraftig skogkledd.

Kährs Eik Parkett
Kährs Ask Parkett
Kährs Bjørk Parkett
Kährs Valnøtt Parkett

EIK

Kährs eik

Eik er et hardt, sterkt treslag med lange årringer. Den lysebrune til mørkere toner av hvit eik gjennomgår en middels fargeendring med svak gulning over tid. Eik er det mest populære treslaget for gulv og møbler i Europa og USA.

Hardhet (Brinellverdi)   Variasjon
3.7   2.2 - 5.9

#

ASK

Kährs Ask

Ask er et sterkt, hardt treslag, enda hardere enn eik. Ytterveden er nesten hvit og kjerneveden spenner fra grått til lys brun og lyse gult med brune striper. Ask gjennomgår en middels endring over tid fra lys til en beige/brun farge.

Hardhet (Brinellverdi)   Variasjon
4.0   2.8 - 6.2

#

BJØRK

Kährs Bjørk

Bjørk er et lyst, sterkt og mykt treslag, ca. 25 % mykere enn eik. Bjørk har vanligvis rette årringer med en fin bølget struktur. Bjørk gjennomgår en middels grad av endring fra kremfarget til rødlig gul når den eldes.

Hardhet (Brinellverdi)   Variasjon
2.6   1.6 - 4.0

#

VALNØTT

Kährs Valnøtt

Valnøtt er et hardt, sterkt treslag med lange årringer og sammensatte fibre. Ytterveden er kremhvit mens kjerneveden er en lys brun til mørk sjokolade brun. Treet får en spesiell glans med årene og gjennomgår en middels til høy grad av fargeendring over tid til en mer gyllent brunt utseende.

Hardhet (Brinellverdi)   Variasjon
3.4   2.0 - 5.1
lagt til handlevogn