Montering og vedlikehold

Tips før legging!

Parketten skal lagres tørt, og pakkene skal ikke åpnes før parketten skal legges. Fagfolk har sortert og klassifisert parketten. Dersom det skulle være tvil om sorteringen, skal reklamasjon på sortering eller eventuelle synlige feil fremmes før parketten legges. Oljede gulv skal innstallasjonsoljes rett etter legging.

Kährs Gulv

Å installere et parkett fra Kährs er raskt og enkelt takket være vårt innovative låsesystem Woodloc®. Woodloc-systemet låser bordene sammen mekanisk, og eliminerer sprekker mellom bordene. Den overlegne passformen gjør gulvet sterkere og mer slitesterkt. Forbred deg til å installere parkettgulvet ditt ved å se vår instruksjonsfilm og / eller lese leggeanvisningene våre.

https://www.kahrs.com/nb-no/hvordan/legging-av-parkett/

Vask og rengjøring

Generelt anbefales det at lakkerte gulv regjøres med syntetisk vaskemiddel uten innhold av fett. Oljede gulv rengjøres med såpe med innhold av fett.

Les mer om hva Boen anbefaler

Les mer om hva Kährs anbefaler

Boen Gulv

Det er viktig å installere BOEN parkett i samsvar med installasjons instruksjonen. Ettersom vi vil gjøre det enkelt for deg å legge parketten, har vi laget installasjons instruksjoner og retningslinjer som du kan laste ned.

https://boen.com/nb-no/teknisk/installasjon

Sortering

Tre er et naturprodukt. Hvert tre har sin egen struktur og individuelle fargekombinasjon. Fargen vil endres ved eksponering av lys. En hovedregel er at mørke tretyper etter hvert vil få en mer gylden tone og lyse tretyper vil bli noe mørkere. 

Les mer om Boen sin sortering av parkett

Les mer om Kährs sin sortering av parkett

Parkett på varmefolie

Først og fremst. Det er produsentenes anvisninger som gjelder. Dette finner du informasjon om i monteringsveiledningene som vi har lagt til ovenfor. Her er en kortversjon.

Når du skal legge parkett på varmefolie skal det aller først legges en isolasjonsplate, som f. eks. Depron. Denne er 6mm tykk. Så legges varmefolien på platene. Deretter legger du 0,2mm plastfolie som tapes i skjøtene før du tilslutt legger parkettgulvet.

lagt til handlevogn