Ting du bør tenke på når du velger parkett

Ting du bør tenke på når du velger parkett

Gulvet er et av de viktigste elementene når du vil lage en bestemt stil i hjemmet ditt. Et parkettgulv er både vakkert og behagelig å gå på. Utseendet, følelsen, fargen og vedlikeholdet du foretrekker, bør være hovedpoengene for vurdering av ditt valg av gulv.

Gulvet og rommet

Gulv - vegger - tak: de tre grunnleggende elementene som sammen skaper romets følelse. Samspillet mellom disse tre overflatene kan forandre helhetsinntrykket, avhengig av valg av farger, mønstre, belysning etc. Gulvet skaper romets base, vekt og karakter, og det er også grunnlaget for de andre elementene, inkludert valget av møbler og annen innredning. Gulvet er der mote og stil møter funksjon.

Gulvet er grunnlaget

Et gulv er mye mer enn bare noe du går på. Gulvet er viktig for rommets følelse og utseende. Når du tenker på hvordan du vil designe hjemmet, bør du begynne med gulvet. Gulvet er grunnlaget. Vegger og tak kan du male om ved behov, mens gulvet er av mer permanent karakter. Det er også noe du bruker daglig. Gulvets utseende, dvs. farge, overflate, struktur, mønster og hardhet, kan variere stort mellom de forskjellige tresortene – fra lys, rolig lønn, via bøk og eik til mørk og levende valnøtt eller jarrah. Finn ut så mye du kan om de forskjellige sortene og egenskapene deres, samt om hva de kan gjøre for deg og hjemmet. Gulvet setter stemningen.

Bildet viser Kährs Eik Coast Lux Collection

18.09.2019 13:34
lagt til handlevogn